Bryndzové rizoto

INGREDIENCIE:

  • 1 PL kokosového oleja
  • ½ cibule
  • 70g dlhozrnnej ryže
  • 300ml vývaru (alebo BIO bujónu)
  • 50g baby špenátu
  • 100g bryndze (najlepšie z farmy)

POSTUP: Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a pridáme neprepláchnutú ryžu. Tiež osmahneme a opatrne zalejeme 1/3 vývaru. Povaríme a prilievame postupne všetok vývar. Keď je ryža mäkká a stále dostatočne tekutá, prisypeme umytý špenát a necháme ho spariť, až potom ho zmiešame s ryžou. Odstavíme z plameňa a primiešame bryndzu. Tá sa krásne rozpustí a ochutí celé jedlo. Nepotrebujeme žiadnu soľ.

Táto porcia obsahuje: 662 kcal           

Bielkoviny: 26,7g          Sacharidy: 61,6g          Tuky: 33,9g          Vláknina: 3g