MARINOVANÁ CVIKLA S KOZÍM SYROM

INGREDIENCIE:

  • 300g cvikly
  • 100g kozieho syra od farmára
  • 50g cíceru z konzervy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3PL balzamikového octu
  • 3PL sezamového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP: Celú ošúpanú cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre na 200 stupňov 45 minút. Necháme trochu vychladnúť, rozbalíme a nakrájame na tvary, aké sa nám práve páčia. Dáme do misky, zalejeme balzamikom, olejom, dobre posolíme, okoreníme a premiešame. Necháme marinovať asi hodinku. Na panvici na troche sezamového oleja (alebo aj iného), opražíme celé neolúpané strúčiky cesnaku, pridáme marinovanú cviklu, cícer a krátko osmahneme aby sa chute prepojili. Dáme na tanier a posypeme kozím syrom. Skvelé jedlo je na svete!

Táto porcia obsahuje: 546kcal

Bielkoviny: 28,9g      Sacharidy: 37,4g      Tuky: 30,6g      Vláknina: 11,4g