MARINOVANÁ CVIKLA S KOZÍM SYROM
INGREDIENCIE:
- 300g cvikly
- 100g kozieho syra od farmára
- 50g cíceru z konzervy
- 3 strúčiky cesnaku
- 3PL balzamikového octu
- 3PL sezamového oleja
- soľ
- čierne korenie
POSTUP: Celú ošúpanú cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre na 200 stupňov 45 minút. Necháme trochu vychladnúť, rozbalíme a nakrájame na tvary, aké sa nám práve páčia. Dáme do misky, zalejeme balzamikom, olejom, dobre posolíme, okoreníme a premiešame. Necháme marinovať asi hodinku. Na panvici na troche sezamového oleja (alebo aj iného), opražíme celé neolúpané strúčiky cesnaku, pridáme marinovanú cviklu, cícer a krátko osmahneme aby sa chute prepojili. Dáme na tanier a posypeme kozím syrom. Skvelé jedlo je na svete!
Táto porcia obsahuje: 546kcal
Bielkoviny: 28,9g Sacharidy: 37,4g Tuky: 30,6g Vláknina: 11,4g