HRÁŠKOVÉ LIEVANCE

INGREDIENCIE:

  • 200g hrášku
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 35g tapiokovej múky (alebo ryžovej)
  • 1 vajíčko
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 PL limetkovej šťavy
  • soľ
  • štipka čierneho korenia
  • ½ lyžičky sladkej červenej papriky
  • 125g kyslej smotany 14%
  • 20g parmezánu
  • cherry paradajky

POSTUP: Ak máme mrazený hrášok tak si ho vopred rozmrazíme. Ak to nestihneme, prepláchneme ho v teplej vode. Pridáme hrášok do mixéra spolu s cibuľou, cesnakom, vajíčkom, olejom, limetkovou šťavou, soľou a korením. Všetko spolu dobre vymixujeme do tekutejšej hmoty. Môžeme aj tyčovým mixérom. Potom primiešame múku. Cesto je hotové.

Kyslú smotanu vymiešame s paprikou a soľou. Nastrúhame parmezán.

Na suchej panvici vypražíme lievance, veľkosť je na vás. Na tanieri na seba naskladáme lievance a medzi ne natrieme smotanu. Posypeme syrom a ozdobíme paradajkami. Paráda!

POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na dve porcie.

Jedna porcia obsahuje: 394kcal

Bielkoviny: 15,6g      Sacharidy: 41,4g      Tuky: 18,1g      Vláknina: 7,8g