HRÁŠKOVÉ LIEVANCE
INGREDIENCIE:
- 200g hrášku
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 35g tapiokovej múky (alebo ryžovej)
- 1 vajíčko
- 1 PL olivového oleja
- 3 PL limetkovej šťavy
- soľ
- štipka čierneho korenia
- ½ lyžičky sladkej červenej papriky
- 125g kyslej smotany 14%
- 20g parmezánu
- cherry paradajky
POSTUP: Ak máme mrazený hrášok tak si ho vopred rozmrazíme. Ak to nestihneme, prepláchneme ho v teplej vode. Pridáme hrášok do mixéra spolu s cibuľou, cesnakom, vajíčkom, olejom, limetkovou šťavou, soľou a korením. Všetko spolu dobre vymixujeme do tekutejšej hmoty. Môžeme aj tyčovým mixérom. Potom primiešame múku. Cesto je hotové.
Kyslú smotanu vymiešame s paprikou a soľou. Nastrúhame parmezán.
Na suchej panvici vypražíme lievance, veľkosť je na vás. Na tanieri na seba naskladáme lievance a medzi ne natrieme smotanu. Posypeme syrom a ozdobíme paradajkami. Paráda!
POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na dve porcie.
Jedna porcia obsahuje: 394kcal
Bielkoviny: 15,6g Sacharidy: 41,4g Tuky: 18,1g Vláknina: 7,8g