POLIEVKA Z MASLOVEJ TEKVICE SO SYROM
INGREDIENCIE:
- 800g maslovej tekvice
- 200g mrkvy
- 1 cibuľa
- 800ml kuracieho vývaru
- 150ml smotany na šľahanie 33%
- 30g strúhaného parmezánu
- šťava z ½ citróna
- 1PL ghee masla
- soľ
POSTUP: Tekvicu, mrkvu a cibuľu nakrájame nadrobno. Na ghee masle v hlbokom hrnci opražíme cibuľu a keď skaramelizuje, pridáme mrkvu a tekvicu. Chvíľku opražíme a zalejeme horúcim vývarom. Varíme do zmäknutia. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom a privedieme opäť k varu. Pridáme smotanu a varíme asi 5 minút. Odstavíme v plameňa, prisypeme parmezán a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Podávame napríklad s opraženým údeným tofu a strúhaným cheddarom.
POZNÁMKA: Toto množstvo vyjde na 4 porcie. Výživové hodnoty sú uvedené bez tofu a cheddaru.
Jedna porcia obsahuje: 358kcal
Bielkoviny: 9,5g Sacharidy: 36,5g Tuky: 20,1g Vláknina: 3,4g