Bryndzové rizoto
INGREDIENCIE:
- 1 PL kokosového oleja
- ½ cibule
- 70g dlhozrnnej ryže
- 300ml vývaru (alebo BIO bujónu)
- 50g baby špenátu
- 100g bryndze (najlepšie z farmy)
POSTUP: Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a pridáme neprepláchnutú ryžu. Tiež osmahneme a opatrne zalejeme 1/3 vývaru. Povaríme a prilievame postupne všetok vývar. Keď je ryža mäkká a stále dostatočne tekutá, prisypeme umytý špenát a necháme ho spariť, až potom ho zmiešame s ryžou. Odstavíme z plameňa a primiešame bryndzu. Tá sa krásne rozpustí a ochutí celé jedlo. Nepotrebujeme žiadnu soľ.
Táto porcia obsahuje: 662 kcal
Bielkoviny: 26,7g Sacharidy: 61,6g Tuky: 33,9g Vláknina: 3g